Om webbplasten

På denna sida hittar du övergripande information om hur vår webbplats fungerar, hur du söker information samt hur du kommer i kontakt med oss.

Hitta rätt med sökfunktionen

​På boxholm.se kan du söka efter information via sökfunktionen som finns längst upp på alla sidor. För att du lättare ska hitta den information som du letar efter kan du filtrera och sortera ditt sökresultat.

Vid synpunkter

Vi hoppas att du hittar rätt och får svar på dina frågor på boxholm.se. Är det någon information som du inte hittar, eller om du har synpunkter på webbplatsen, kontakta kommuens växel 0142-895 00 eller skicka e-post till kommun@boxholm.se.

Fönster och länkar

Länkar till andra platser på boxholm.se och även andra webbplatser öppnas i samma fönster/flik. Länkar till dokument öppnas i ett nytt fönster.

Lyssna på webbplatsen

Med hjälp av den lyssnafunktion som du hittar längst upp på sidorna kan du få texten på webbsidorna uppläst.

Anpassa textens storlek

De flesta moderna webbläsare har en funktion i menyn för att ändra storleken på webbplatsens text. Det lättaste sättet att anpassa textens storlek är att hålla nere Ctrl-tangenten och använda plus- och minustangenterna alternativt snurra på mushjulet. Använder du en Mac-dator håller du nere Command-tangenten istället för Ctrl.

Behandling av personuppgifter

När du skickar e-post, använder våra e-tjänster, beställer informationsmaterial eller lämnar synpunkter lagras dina personuppgifter för att vi ska kunna återkoppla till dig.

Boxholms kommun - hantering av personuppgifter

Kakor - Cookies

Du som besökare på en webbplats som använder kakor ska enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

Det finns två typer av kakor:

  • En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

På vår webbplats används både sessionskakor och permanenta kakor. Vi sparar ingen personlig information via kakor och ingen kan spåra information om dig som besökare.

Följande funktioner använder kakor


ReadSpeaker webReader - läser upp text
ReadSpeaker webReader är en tjänst som gör det möjligt att få texten på vår webbplats uppläst. Kakan sparar information om vilka inställningar du använder i tjänsten till exempel vilken hastighet texten ska läsas upp.

E-tjänster
Sessionskakor används när du använder våra e-tjänster.

YouTube
När du på boxholm.se tittar på filmer som är lagrade på youtube.com så lagras kakor från den domänen.

Stänga av och ta bort kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen

Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet på området och ger dig mer information om kakor på sin webbplats.
Post- och telestyrelsen (PTS) - om kakor (cookies)