Gå till innehåll

Naturguide

Grön skog med solen som skiner igenom träden.

I Boxholm är det alltid nära till glittrande sjöar, gröna skogar och blomstrande hagmarker.

Vill du veta mer om naturen? Varför inte gå en guidad tur eller grotta ner dig i broschyrerna som finns längre ner på sidan? Information om de natur- och kulturguidningar som arrangeras i år hittar du till vänster i menyn under rubriken Naturguide.

Naturguide

Med ett lättsamt språk, många färglada foton och detaljerade kartor tar guideboken med dig ut till några av kommunens riktiga naturpärlor.

Boxholms naturvårdsprogram beskriver ungefär 1200 områden med höga naturvärden. I denna bok presenteras 50 av de finaste naturområdena med text, foto, karta och vägbeskrivning. Boken innehåller också bakgrund till varför det ser ut som det gör i Boxholmstrakten, information om naturvård och skyddad natur samt tips inför utflykten.

Klassuppsättning till grundskolor

Boken ges ut av miljönämnden i Boxholms kommun och miljökontoret, som också stått för hälften av kostnaden. I övrigt har projektet finansierats med statsbidrag samt av Östsam. En klassuppsättning av naturguiden kommer att finnas på grundskolorna i kommunen.

Så här får du tag i boken

Naturguiden går att ladda ner i pdf-format via länkarna nedan. Boken är uppdelad i sju filer för att få ett hanterligt format.

Gratis PDF-version

Boken har nedan delats upp i sju filer för att få ett hanterligt format.

Register (sid 1-40).pdf Pdf, 4.8 MB.
Inför utflykten, naturpärlor (sid 41-59).pdf Pdf, 3.4 MB.
Naturpärlor (sid 60-82).pdf Pdf, 4.2 MB.
Naturpärlor (sid 83-100).pdf Pdf, 3.1 MB.
Naturpärlor (sid 101-120).pdf Pdf, 3.7 MB.
Naturpärlor (sid 121-144).pdf Pdf, 3 MB.
Detaljerad karta.pdf Pdf, 6 MB.