Gå till innehåll

Om Boxholm

Boxholm — ligger bra till!
Boxholms kommun har ca 5500 invånare. Mycket av det som är viktigt ligger bra till för invånarna i Boxholm. Vad sägs om ett par minuters gångavstånd från centrum till butiker, skolor, förskolor, simhall och pendeltågsstation? Även den underbara naturen finns vid husknuten. Med pendeltåget når man storstadsutbudet i Linköping på endast 30 minuter. Med bil är det bara 15 km på en välutbyggd 90-väg till E4:an. Boxholm är placerad i en region som har nära till flera större städer, hamn, flygplatser och universitet. Priserna på hus är relativt låga. Boxholm ligger bra till!

Utanför tätorten har vi många vackra och trivsamma orter som exempelvis Strålsnäs, Rinna, Ekeby, Malexander och Blåvik. Malexander och Blåvik är naturskönt placerade vid sjön Sommen.

Stort utbud av fritidsaktiviteter
Flemminge Golfbana är vackert belägen längs Svartån i utkanten av Boxholms samhälle. Här är det enkelt att spela och prova på golf. Vill du ta en paus från utomhusaktiviteter är du välkommen till Folkets Hus med digital 3D Bio. Ibland är det även direktsändningar från stora internationella musik- och teaterscener. Är det för kallt i vattnet utomhus kan du alltid komma till Boxholms simhall. En komplett rekreationsanläggning med två bassänger, motionshall, cafeteria, fritidsgård mm. Föreningslivet är omfattande och täcker in de flesta intressen.

Fantastisk natur
Naturen är sagolikt vacker med bl.a. sjön Sommen. Sommen är en av Sveriges större klarvattensjöar och har en skärgårdslik miljö med närmare 300 öar.

Informationsfilm
Titta gärna på filmen om Boxholms kommun.