Gå till innehåll

Östgötaleden

Östgötaleden bjuder på fantastiska möjligheter till varierade natur- och kulturupplevelser genom Östergötlands vackra landskap. Du kan följa leden i djupa mosskogar och bergig vildmark, genom det unika eklandskapet, över den böljande östgötaslätten, längs Vätterns kust och i vacker skärgårdsmiljö.

Alla kan njuta av en tur på Östgötaleden! Det finns över 100 etapper är av olika karaktär och svårighetsgrad och med hjälp av ledbeskrivningarna kan du hitta något som passar dig. Det finns något för alla. Utöver olika etapper utvecklas leden även med rundslingor av olika längd med samma start och mål.

Östgötaledens hemsida och digitala karta kan användas för att planera vandringen i förväg eller som ett stöd vid vandring. Där finns det du behöver veta, oavsett om du vill gå en kort promenad med barnen eller ger dig ut på ett riktigt långt äventyr. Kartan innehåller texter och bilder som visar sträckornas karaktär och information om startpunkter och faciliteter som rastplatser, vindskydd och toaletter etc. Östgötaledens alla sträckor är markerade med orange färg i naturen, på stolpar och pilar som ska vara lätt att följa. Allt fler av våra etapper utrustas med vägvisare med avståndsangivelser till del- och slutmål och faciliteter som rastplatser, vindskydd med mera.