Gå till innehåll

Kockutbildning

Vi saknar dig - många kockar behövs i Östergötland!

Arbetsförmedlingen tillsammans med Lernia ordnar en kockutbildning. Utbildningen till kock ger en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i både stora och små kök. Utbildningen sker i Mjölby och pågår under ett år.

Denna utbildning riktar sig till personer som är inskrivna på Arbetsförmedlingen som arbetssökande.

Efter genomförd utbildning finns goda chanser till arbete i kommunen.

Att arbeta som kock

Arbetet som kock innehåller både planering och förberedelser, men är också ett kreativt arbete. Smaker ska kombineras och maten presenteras på ett tilltalande sätt. Hygien och kunskap om de råvaror som används är viktigt.

I perioder kan det vara högt tempo i köket och det är bra att trivas även när det är mycket att göra. Arbetsmiljön kan vara varm och ljudnivån kan vara hög. Tunga lyft förekommer och det är viktigt att arbeta på ett ergonomiskt sätt. Arbetstiden i ett kommunalt kök är normalt sett dagtid.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs, förutom ett brinnande intresse för mat och service.

Ekonomiskt stöd

Du kan få ekonomiskt stöd under tiden du går en arbetsmarknadsutbildning. Prata med Arbetsförmedlingen om vad som gäller för dig.

Infoträff: Kockutbildning

Om du är intresserad av att veta mer om kockutbildningen och hur det är att arbeta i kök är du välkommen på infoträff. Vi bjuder på kaffe med tilltugg och möjligheten att träffa personal från Boxholms kommun, Mjölby kommun, Vadstena kommun, Motala kommun, tidigare elever samt Arbetsförmedlingen.

Ingen föranmälan krävs.

Onsdag 31 augusti kl. 13.00-15.00
Bokens vårdboende
Bockarpsvägen 5, Mjölby