Gå till innehåll

Earth Week 2024

Svart bakgrund med information om Earth Hour som lyder, Släck 23 mars klockan 20:30, Du är världens chans. 

Earth Week börjar måndagen den 18 mars och avslutas med Earth Hour lördagen den 23 mars klockan 20.30 och är en symbolisk nedsläckning för klimatets skull.

Tillsammans är vi världens chans! Tillsammans höjer vi våra röster för planeten och ser till att världens beslutsfattare agerar för att stoppa klimatkrisen och bevara den biologiska mångfalden.

Vad är Earth Hour?

WWFs Earth Hour är världens största klimatmanifestation som 2024 arrangeras för artonde året. Earth Hour 2024 infaller den 23 mars klockan 20:30-21:30.

Syftet med Earth Hour är dels att skicka en stark signal till världens beslutsfattare att agera och ta klimathotet och hotet mot den biologiska mångfalden på allvar, dels att öka medvetenheten om klimatförändringarna och att göra förändringar på lång sikt för att anamma en mer hållbar livsstil. Släckningen är en symbol för detta. Det handla inte om att spara el alls. Det viktigaste är inte släckningen, utan att man faktiskt tar sig denna timme som en funderare på hur man själv också kan agera mer hållbart för vår planet.

Earth Week 2024 i Boxholm

Boxholms kommunbibliotek anordnar ett bokbord med fokus på miljö och klimat. Välkommen att låna en eller flera böcker och lär dig mer om klimatet, för du är världens chans.

Under veckan kommer vi att uppmärksamma Earth Week i kommunens sociala medier. Vi kommer att tipsa om hur du som privatperson kan göra skillnad för klimatet i din vardag och andra tips med fokus på klimatet.