Gå till innehåll

Så kan du hjälpa till

Många undrar hur de kan hjälpa till när omvärlden är orolig och hjälpbehovet enormt. På denna sida samlar vi information om hur du kan hjälpa till. Sidan uppdateras och fylls på kontinuerligt.

Skänka pengar

Det bästa sättet är att skänka pengar. Du bör vara noga med vem du stödjer, till exempel genom att kontrollera att det finns tydliga kontaktuppgifter för att säkerställa att det är en seriös aktör. Välj helst organisationer med 90-konton. De är kontrollerade så att pengarna inte kommer på avvägar.

Organisationer på plats i Ukraina - så kan du bidra

Skänka gåvor

Våra ukrainska flyktingar har stort behov av hjälp med framför allt vinterkläder just nu. De får idag ekonomisk ersättning från Migrationsverket som för en vuxen ligger mellan 61- 71 kr per dag. I kommunen har vi idag tagit emot både vuxna och barn. Många av barnen tycker mycket om att skapa och måla samt utomhusaktiviteter och de vuxna tycker om träning och utomhusaktiviteter. De tar tacksamt emot det som vi kan skänka dem för att få så bra tillvaro som möjligt i Sverige. Vi uppdaterar sidan löpande med information om vad som behövs.

Intresseanmälan volontär på bibliotekets språkcafé

Som volontär på språkcafé bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation - och nu behöver vi bli fler volontärer för att kunna hålla språkcafét öppet mer ofta. Språket är viktigt för att komma in i det svenska samhället. Lika viktigt är att umgås med andra och skapa nya kontakter.


Föreningar

Är du aktiv i en förening som skulle vilja stötta de nya boxholmarna med aktiviteter och att utveckla sitt svenska språk är du varmt välkommen att kontakta socialkontoret.

Samarbete med Svenska kyrkan och Centrumkyrkan

Boxholms kommun har även samarbete med Svenska kyrkan och Centrumkyrkan. Den 9 apil genomfördes en välgörenhetsgala för Ukraina i Centrumkyrkan.

Centrumkyrkan
Bengt Strandmer, ordförande
Telefon: 073-833 80 84

Svenska kyrkan
Heidi Hermansson, församlingsherde
Telefon: 070-311 87 68

Hit kan du vända dig

Boxholms kommun
Socialkontoret
Telefon: 076-603 55 62
E-post: socialkontoret@boxholm.se

Besöksadress:
Centrumgatan 6
595 70 Boxholm