Gå till innehåll

Budget- och skuldrådgivning

Som barn eller ung kan man känna oro över sin familjs ekonomi. Barn tar ofta ansvar i dessa situationer och tror att de är ensamma om att oroa sig. Som barn har man inte ansvar för detta och vi vuxna behöver ta ansvar i dessa situationer och ta hjälp.

Vi behöver tillsammans hjälpas åt att minska barnens oro och visa att det finns stöd att få. Om du som barn eller ung är orolig är det viktigt att du pratar med en vuxen du litar på och har förtroende för. Det finns digitalt stöd gratis och många vuxna runt omkring som gärna hjälper till.

Har du som vuxen svårt att betala dina räkningar eller har du skulder? Räcker inte pengarna till allt du behöver? Då behöver du se över vad du kan ändra på. Du är inte ensam om den här oron. Det finns hjälp att få och det är aldrig för sent att ta tag i ekonomiska problem.

I Boxholms kommun finns det stöd i form av budget- och skuldrådgivning.

Du kan få hjälp med:

  • Information, råd och tips om din privatekonomi.
  • Genomgång av hushållets inkomster, utgifter, tillgångar och skulder.
  • Att göra en hållbar budget och förslag på avbetalningsplaner.
  • Sammanställning av skulder.
  • Information om skuldsanering samt hjälp med ansökan till Kronofogden, som hanterar och tar beslut om skuldsanering.

Alla kan behöva hjälp med att se över sin ekonomi och inget som man ska behöva känna skam över. Det som är viktigt är hur du pratar hemma med dina barn om detta och att du söker hjälp så fort du kan. Längst ned på sidan i relaterad information hittar du länkar till bra filmer du kan visa för dina barn.

Kontaktuppgifter till handläggare på budget- och skuldrådgivningen hittar du längre ned på sidan. Du träffar en budget- och skuldrådgivare som finns på kommunhuset i Mjölby kommun. Handläggaren har tystnadsplikt och rådgivningen är kostnadsfri.

Kontakt

Budget- och skuldrådgivning i Mjölby kommun
Telefon: 010-234 50 00
E-post: budgetochskuld@mjolby.se

De finns tillängliga:
Måndag-torsdag klockan 07:30-17:00
Fredagar klockan 07:30-16:00