Gå till innehåll

GAFE

Google Apps for Education (GAFE) erbjuder kostnadsfritt skolor och universitet ett antal molnbaserade verktyg som på olika sätt förenklar och förbättrar skolarbetet. Det är redskap för bland annat skapande av såväl texter som presentationer, hemsidor, mejl, kalender, blogg och egna hemsidor. GAFE och Chromebooks ger en oss en smidig digital struktur.

Molntjänster innebär att tjänster och verktyg levereras över internet, "i molnet", utan att särskild programvara behöver installeras på datorn.

Allt fler kommuner, myndigheter och företag använder sig av molntjänster idag eftersom användaren är oberoende av tid, plats och specifik dator för att komma åt sitt arbete.

Google Apps for Education (GAFE) och Infomentor är båda exempel på molntjänster som vi använder i Boxholms kommun.

För skolans del betyder det att allt skolarbete finns tillgängligt för elever och pedagoger oavsett vid vilken tid eller från vilken plats man loggar in för att arbeta, så länge det finns en tillgänglig internetuppkoppling i dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Verktygen i GAFE används enbart i pedagogiskt syfte och för kommunikation och planering kring skolarbetet. Personkänsligt arbete som till exempel pedagogiska utredningar eller åtgärdsprogram skriver pedagogerna i helt andra säkrade system.