Gå till innehåll

Kakor - Cookies

Du som besökare på en webbplats som använder kakor ska enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.

Det finns två typer av kakor:

  • En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

På vår webbplats används både sessionskakor och permanenta kakor. Vi sparar ingen personlig information via kakor och ingen kan spåra information om dig som besökare.

Följande funktioner använder kakor

ReadSpeaker webReader - läser upp text
ReadSpeaker webReader är en tjänst som gör det möjligt att få texten på vår webbplats uppläst. Kakan sparar information om vilka inställningar du använder i tjänsten till exempel vilken hastighet texten ska läsas upp.

E-tjänster
Sessionskakor används när du använder våra e-tjänster.

YouTube
När du på boxholm.se tittar på filmer som är lagrade på youtube.com så lagras kakor från den domänen.

Stänga av och ta bort kakor
Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen
Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet på området och ger dig mer information om kakor på sin webbplats.

Post- och telestyrelsen (PTS) - om kakor (cookies)