Gå till innehåll

E-tjänst barnomsorg

Här kan du ansöka om plats i förskola, familjedaghem och fritidshem. Du kan också ändra svara på erbjudande om plats, säga upp placeringen och lämna inkomstuppgifter. Vårdnadshavare har ansvar för att meddela rätt inkomst till kommunen. Vi kommer att använda avgiftskontroll vilket innebär att uppgiven inkomst kontrolleras mot skatteverket.

Utan inloggning kan du se information om och ansöka om plats i förskola, familjedaghem och fritidshem.
Här kan du se information och ansöka om plats

För att använda tjänsten behöver du en e-legitimation (Bank-ID, Mobilt Bank-ID). Kontakta din bank om du har problem med din e-legitimation. Om du inte har e-legitimation skaffar du den via din bank.

Logga in på E-tjänst barnomsorg

Logga in och kontrollera/ändra dina uppgifter snarast. Dessa hittar du under ”Min sida” och ”Mina uppgifter”. Det är viktigt att du har en aktuell e-postadress inlagd då mycket information kommer att skickas den vägen. Under ”Min sida” hittar du även dina aktuella placeringar under ”Mina placeringar”. 

Saknas tillgång till dator så finns publika datorer på kommunbiblioteket.

Saknar du personnummer eller har skyddad adress och vill ansöka om plats eller har andra frågor så kontakta rektor för respektive förskola.

Lämna/hämta

Lämna/hämta är en e-tjänst där vårdnadshavare laddar ner och aktiverar appen IST Home skola. Vårdnadshavare loggar sedan in på appen med med Bank-ID och använder den när han/hon :

  • lägger in schema för sitt barn på förskola eller fritidshem
  • rapporterar frånvaro för sitt barn på förskola eller fritidshem
  • kommunicerar med personal på förskolan eller fritidshemmet

Personalen på förskolan eller fritidshemmet använder e-tjänsten Lämna/hämta för att registrera när barnet kommer och går för dagen, hanterar gå-hem-avtal mm