Bibliotek

Välkommen till Boxholms bibliotek. På biblioteket finns böcker, dagstidningar, tidskrifter, ljudböcker, e-böcker, talböcker, cd-skivor och filmer, databaser och uppslagsverk du gärna får använda och låna. Du får använda datorerna för att göra dina ärenden eller för underhållnings skull. Du kan göra utskrifter och dra kopior till en låg kostnad. Du får gärna låna tejp, sax och häftapparat. Vi har en handikappanpassad toalett. För 5 kronor får du dig en liten kopp kaffe, te eller choklad.

Vi ger dig gärna boktips. Barnbibliotekarien håller i sagostunder och läsprojekt för barn. Har du svårt för att läsa på grund av ålder eller och/eller funktionshinder hjälper vi dig att låna det du behöver för att kunna läsa på det sätt som passar dig. Läser du helst på ett annat språk än svenska? Vi kan låna ut böcker på ditt språk.

Har du svårt för att använda datorer och internet hjälper vi dig i mån av tid. Vi som jobbar här talar alla svenska och engelska, och några av oss talar ungerska, serbokroatiska eller spanska. Vi jobbar här för din skull – fråga bara!

Varje år har vi många spännande programpunkter med så väl kurser och författarbesök som samtal om böcker och andra spännande ämnen.

Biblioteket i Boxholms kommun ingår i Götabiblioteken, ett samarbete mellan Östergötlands och Tranås samtliga kommunbibliotek. Reservera vad du önskar av 600 000 titlar, 1,5 miljon exemplar. Vi hjälper dig gärna.

Boxholms bibliotek — en träffpunkt i Boxholm.

Läs gärna biblioteksplanen för biblioteket 2019-2022 Pdf, 350.3 kB..

Öppettider tillsvidare (med reservation för eventuella ändringar):
Besökstider och "kontakt & take away": måndag, tisdag, onsdag, fredag: kl. 10.00-16.00
Besökstider och "kontakt & take away": torsdag: kl. 10.00-18.00

Självservice (obemannat bibliotek), från och med 4 oktober: måndag, tisdag, onsdag, torsdag, kl. 08.00-10.00.

För mer information besök  webbplatsen nedan.

Kontakt

Besöksadress: Storgatan 20 (torget), Boxholm
0142-895 40 (lånedisk)
Webbplats: www.gotabiblioteken.se/boxholm-bibliotek

Välkomna!