Så kan du hjälpa till

Många undrar hur de kan hjälpa till när omvärlden är orolig och hjälpbehovet enormt. På denna sida samlar vi information om hur du kan hjälpa till. Sidan uppdateras och fylls på kontinuerligt.

Skänka pengar

Det bästa sättet är att skänka pengar. Du bör vara noga med vem du stödjer, till exempel genom att kontrollera att det finns tydliga kontaktuppgifter för att säkerställa att det är en seriös aktör. Välj helst organisationer med 90-konton. De är kontrollerade så att pengarna inte kommer på avvägar.

Organisationer på plats i Ukraina - så kan du bidra

Skänka gåvor

Boxholms kommun samverkar med föreningen Vänner emellan för att samla in gåvor till flyktingar från Ukraina. Just nu efterfrågas TV, cyklar (och hjälmar) för vuxna samt plafonder. Hör gärna av dig direkt till Vänner emellan för att få reda på vad som behövs innan du skänker.

Kontakt Vänner emellan

Telefon: 070-373 85 49
Adress: Industrigatan 4, Boxholm
Öppettider:
Måndag – onsdag 14.00-18.00
Torsdag och lördag 10.00-14.00

Intresseanmälan för att hjälpa till med flyktingboende

Boxholms kommun samordnar den hjälp som kommuninvånare erbjuder i form av till exempel bostad eller sängplats åt ukrainska flyktingar som kommer till Boxholm. Om behovet uppstår kommer Social- och omsorgsförvaltningen att återkoppla till kommuninvånaren som anmält sitt intresse att hjälpa till.


Kontakt

Louise Hagberg, socialsekreterare och flyktingsamordnare
louise.hagberg@boxholm.se
Telefontid: vardagar kl 8.00-16.00
Telefonnummer: 0142-896 34

Intresseanmälan volontär på bibliotekets språkcafé

Som volontär på språkcafé bidrar du till att stärka människors förutsättningar att hantera och påverka sin situation - och nu behöver vi bli fler volontärer för att kunna hålla språkcafét öppet mer ofta. Språket är viktigt för att komma in i det svenska samhället. Lika viktigt är att umgås med andra och skapa nya kontakter.


Föreningar

Är du aktiv i en förening som skulle vilja stötta de nya boxholmarna med aktiviteter och att utveckla sitt svenska språk är du varmt välkommen att höra av dig till Louise Hagberg, louise.hagberg@boxholm.se eller 0142-896 34.

Samarbete med Svenska kyrkan och Centrumkyrkan

Boxholms kommun har även samarbete med Svenska kyrkan och Centrumkyrkan. Den 9 apil genomfördes en välgörenhetsgala för Ukraina i Centrumkyrkan.

Centrumkyrkan
Bengt Strandmer, ordförande
073-833 80 84

Svenska kyrkan
Heidi Hermansson, församlingsherde
070-311 87 68