Gå till innehåll

Stor smittspridning av covid-19 i Boxholm

Den 12 januari uppdaterades de allmänna rekommendationerna och råden för att minska smittspridningen av covid-19. Det är viktigt att var och en tar sitt ansvar att begränsa smittspridningen genom att vaccinera sig, vara vaksam på minsta symtom, stanna hemma om du är sjuk, följa karantänsregler och vara noga med att hålla avstånd och att tvätta händerna.

Senast uppdaterad: 2022-01-19

Boxholms kommun arbetar fokuserat och intensivt med att förhindra och hantera smittspridning samtidigt som det är av största vikt att hålla samhällsviktiga verksamheter igång. Det aktuella smittläget förändras just nu extremt snabbt och kan bland annat påverka möjligheten att hålla hela eller delar av verksamheter öppna.

Kom ihåg:

  • Vaccinera dig.
  • Stanna hemma och boka provtagning om du har symtom.
  • Följ karantänsregler.
  • Håll avstånd.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Undvik besök till tex förskola och äldreomsorg som inte är helt nödvändiga.
  • Den som kan bör i första hand arbeta hemifrån.

Aktuellt läge i Boxholms kommun

Kommunen har åter aktiverat krisledningsstab pga det ansträngda läget gällande bemanning. Inriktningsbeslutet är att säkerställa bemanningen i kommunens samhällsviktiga verksamheter. Samt att fortsatt arbeta med att begränsa smittspridning, skydda riskgrupper, minimera smittspridning på våra arbetsplatser och främja en hög vaccinationsgrad för att skydda samhällsviktiga verksamheter.

Aktuellt läge i Boxholms kommun

Vaccination mot covid-19

Vaccination är det säkraste sättet att skydda sig mot allvarlig sjukdom och stoppa pandemin. Är du inte vaccinerad går det lätt att boka tid eller besöka en vårdcentral som har drop in-vaccinering. Folkhälsomyndigheten tog nyligen beslut om att rekommendera vaccin för ungdomar från 12 år.

Vaccination mot covid-19 - 1177 Vårdguiden

Vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster

Från och med den 12 januari ska arrangörer använda vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 50 deltagare.

Ladda ner ditt vaccinationsbevis.

Detta gäller från och med 12 januari

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten.