Gå till innehåll

Krisberedskapsveckan 2022

26 september - 2 oktober

Den 26 september – 2 oktober är det åter dags för Krisberedskapsveckan. En nationell aktivitet som visar hur man kan hantera sin vardag vid exempelvis varubrist, energibrist eller långa elavbrott.

Följande aktivitet kommer att äga rum under veckan i Boxholm kommun; Tipspromenad på Boxholms bibliotek under vecka 39 med tema krisberedskap. Vinsten är en färdigpackad krislåda för hemmet!

MSB leder kampanjen och årets tema är mat. Pandemin, invasionen av Ukraina och förra årets it-attack mot en butikskedja har aktualiserat behovet av svensk livsmedelsberedskap. Enligt MSB behöver fler privatpersoner skaffa sig en hemberedskap för en vecka och bland de privatpersoner som har stärkt eller planerar att stärka sin hemberedskap är det vanligast att man bunkrar extra mat. Människors kännedom om lokala risker behöver också öka. Om viktig kommunal verksamhet drabbas av störningar så behöver var och en vara förberedd för att kunna bidra aktivt.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) driver Krisberedskapsveckan sedan 2017. För mer information: Förbered dig för kris (msb.se)

För mer information om krisberedskapsveckan i Boxholms kommun; kontakta Hanna Lindgren, hanna.lindgren@mjolby.se